חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ס"ע 19814-06-10

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה בנצרת
19814-06-10
3.8.2011
בפני :
עידית איצקוביץ

- נגד -
:
רות שיני
עו"ד שאדי אבו חדרא
:
אשקר מרקט בע"מ
עו"ד ירון קובי
פסק-דין

1.         התובעת עבדה כקופאית ברשת המזון "ביג זול" שבבעלות הנתבעת מחודש פברואר 2009 ועד לחודש ינואר 2010.

התובעת טענה בתביעתה כי היא פוטרה בחודש מרץ 2010, מבלי שניתנה לה הודעה מוקדמת, שלא כדין ובהעדר שימוע. על כן דורשת התובעת תשלום בגין הודעה מוקדמת, פיצויי פיטורים ופיצויים בשל פיטורים שלא כדין. כן דורשת התובעת בתביעתה, תשלום בגין דמי הבראה, פדיון חופשה, דמי חגים והפרשות לפנסיה.

2.         הנתבעת טענה בכתב ההגנה שהוגש מטעמה, כי התובעת עבדה תקופה של 11 חודשים בלבד, קיבלה ביום 17.1.10, מכתב פיטורים בעקבות צמצום כוח אדם, שבו נמסר לה על הפסקת עבודתה החל מיום 31.1.10, תוך מתן אפשרות לנצל ימי חופשה. אולם, התובעת עבדה יומיים בלבד לאחר קבלת המכתב, ובחרה שלא לנצל את ההודעה המוקדמת שניתנה לה. על כן, אין היא זכאית לכל פיצוי בגין פיטוריה.

לגרסת הנתבעת, התובעת קיבלה את ימי החג המגיעים לה וכן פדיון חופשה בגין 11 ימים בסך 1,480 ש"ח ואישרה את קבלת הצ'ק והתלוש בחתימתה. באשר לימי הבראה הנדרשים, התובעת אינה זכאית להם לאור תקופת עבודתה. לעניין ההפרשות לפנסיה, הנתבעת טענה כי גובה ההפרשה עומד על 2.5% מהשכר והחובה חלה על הנתבעת רק לאחר תקופה של 9 חודשי עבודה.

3.         בדיון המוקדם שהתקיים בתיק הוצג בפני התובעת מסמך ללא תאריך, אשר צורף כנספח ה' לתצהיר הנתבעת ועליו שתי חתימות, ובו נאמר:

"מוסכם ומוצהר בין הצדדים, לסילוק סופי ומוחלט של כל תביעות העובד בגין: שכר, פיצויים, הבראה, חופש, נסיעות, שעות נוספות וכל זכות העומדת לעובד מכוח עבודתו, ישולם לעובד סכום ברוטו של 1,480.05 ש"ח".

התובעת הכחישה כי זו חתימתה וכן, את קבלת הסכום הנקוב במסמך.

4.         התובעת הגישה תצהיר עדות ראשית ונחקרה בדיון על תצהירה.

מטעם הנתבעת העיד מר רודני אשקר (להלן: "מר אשקר"), האחראי על העובדים ברשת בבעלות הנתבעת ובנו של מנכ"ל הנתבעת.

5.         עובדות המקרה:

א.         התובעת עבדה בסניף נצרת עילית של הנתבעת כקופאית, החל מיום 13.2.09 ועד ליום 19.1.10.

ב.         מנהל סניף נצרת עילית, אליו הייתה כפופה התובעת, היה מר סאמי, שלא זומן להעיד.

ג.         התובעת היא נוצריה, ולא עבדה בחגים הנוצריים.

ד.         התובעת קיבלה שכר שעתי בסך 20.70 ש"ח.

ה.        התובעת פוטרה במכתב "הודעה על הפסקת עבודה" בו נקוב תאריך 17.1.10, ובו נאמר כי תאריך הפסקת העבודה הוא 31.1.10.

ו.          הנתבעת לא הפרישה עבור התובעת לקופת גמל/קרן פנסיה.

ז.         לאחר פיטוריה, פנתה התובעת למוסד לביטוח לאומי וקיבלה דמי אבטלה. התובעת החלה להתייצב בלשכת שירות התעסוקה ביום 23.2.10.

6.         מועד הודעת פיטורים והודעה מוקדמת :

אין מחלוקת באשר לתקופה שבה עבדה התובעת בפועל, שהיא 11 חודשים ושבעה ימים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>